Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 52,9 g
Vann: 36 g
Protein: 5,2 g
Karbohydrat: 4,6 g
Kostfiber: 0,9 g
Energiinnhold
Fett: 92 E%
Protein: 4 E%
Karbohydrat: 4 E%
Kostfiber: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 132 kJ (517 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000252,9 g91%
KarbohydratMI01814,6 g3%
KostfiberMI00020,9 g0%
ProteinMI00025,2 g4%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI000236 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00022,7 g
SukkerarterMI00021,9 g
Sukker, tilsattMI00021,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325105 µg-RE14 %
BetakarotenMI00021 003 µg
RetinolMI000222 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI000227,8 mg-ATE231 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,4 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000225 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,2 µg5 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00026 mg5 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002120 mg10 %
Kalium (K)MI0002180 mg5 %
Natrium (Na)MI00021 220 mg
Salt (NaCl)MI01203 g
Fosfor (P)MI0002123 mg19 %
Magnesium (Mg)MI000257 mg19 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,8 mg16 %
Kobber (Cu)MI00020,41 mg45 %
Sink (Zn)MI00021,2 mg8 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00026 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0271Vegetable pickle (US CFR)
A0860Chutney or pickle (EUROFIR)
B1299Olive
C0139Fruit, peel present, core, pit or seed removed
E0138Liquid, high viscosity, with solid pieces
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0143Cheese added
H0177Nut or seed added
H0212Vegetable added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0130Glass container
M0194Can, bottle or jar
N0040Glass
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: