Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 52 g
Fett: 20,5 g
Karbohydrat: 16,7 g
Protein: 8,9 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 63 E%
Karbohydrat: 23 E%
Protein: 13 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 211 kJ (291 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000220,5 g62%
KarbohydratMI018116,7 g23%
KostfiberMI00022 g1%
ProteinMI00028,9 g12%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014252 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000215,2 g
SukkerarterMI00021,4 g
Sukker, tilsattMI00020,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI0325203 µg-RE27 %
BetakarotenMI0002262 µg
RetinolMI0002182 µg
Vitamin DMI00022 µg20 %
Vitamin EMI00022,7 mg-ATE22 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,28 mg21 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,12 mg7 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,5 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,08 mg4 %
Vitamin B9 (folat)MI000225 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI000213 mg12 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002130 mg11 %
Kalium (K)MI0002233 mg6 %
Natrium (Na)MI0002456 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)MI0002190 mg29 %
Magnesium (Mg)MI000221 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00021,2 mg8 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0143Cheese added
H0256Carbohydrate fermented
H0753Yeast added
H0765Ham added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: