Hopp til innhold

Brød, 2/3 sammalt mel, vann, hjemmebakt

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 39 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kilojoule 966 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 228 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 1,5 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Mettede fettsyrer 0,2 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
C12:0 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C14:0 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C16:0 0,19 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:0 0,01 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Trans-umettede fettsyrer 0 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Cis-enumettede fettsyrer 0,2 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
C16:1 sum 0,01 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:1 sum 0,15 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Cis-flerumettede fettsyrer 0,7 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
C18:2n-6 0,72 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:3n-3 0,05 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:3n-3 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:3n-6 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:4n-3 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:4n-6 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:5n-3 (EPA) 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C22:5n-3 (DPA) 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C22:6n-3 (DHA) 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Omega-3 0,05 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Omega-6 0,72 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kolesterol 0 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Karbohydrat 41,7 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 40,6 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Mono- og disakkarider 1,1 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Sukker, tilsatt 0 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kostfiber 6,5 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Protein 8,8 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Salt 0,3 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 0 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Beta-karoten 1 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Vitamin D 0 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Vitamin E 0,6 alfa-TE 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Tiamin 0,34 mg 87b Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_matvaregruppene_i_matvaretabellen
Riboflavin 0,07 mg 87b Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_matvaregruppene_i_matvaretabellen
Niacin 3,6 mg 87b Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_matvaregruppene_i_matvaretabellen
Vitamin B6 0,12 mg 87b Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_matvaregruppene_i_matvaretabellen
Folat 41 µg 87b Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_matvaregruppene_i_matvaretabellen
Vitamin B12 0 µg 87b Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_matvaregruppene_i_matvaretabellen
Vitamin C 0 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kalsium 19 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Jern 2,3 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Natrium 120 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kalium 243 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Magnesium 62 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Sink 1,7 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Selen 6 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kopper 0,2 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Fosfor 209 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Jod M µg 10 Manglende verdi, ukjent innhold.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0178 Bread (US CFR)
A0818 Leavened bread (EUROFIR)
B1312 Wheat
C0133 Seed, skin present, germ present
E0147 Whole, shape achieved by forming
F0014 Fully heat-treated
G0005 Baked or roasted
H0256 Carbohydrate fermented
H0319 Wheat added
H0753 Yeast added
J0003 No preservation method used
K0003 No packing medium used
M0003 No container or wrapping used
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification
Z0109 Home prepared

Matvaregrupper