Hopp til innhold

Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, type Speltbrød

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 38 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Kilojoule 1132 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 269 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 8,1 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Mettede fettsyrer 0,8 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C12:0 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C14:0 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C16:0 0,49 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:0 0,19 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Trans-umettede fettsyrer 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Cis-enumettede fettsyrer 3,2 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C16:1 sum 0,04 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:1 sum 3,18 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Cis-flerumettede fettsyrer 3,3 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:2n-6 2,94 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:3n-3 0,24 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:3n-3 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:3n-6 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:4n-3 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:4n-6 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:5n-3 (EPA) 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C22:5n-3 (DPA) 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C22:6n-3 (DHA) 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Omega-3 0,24 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Omega-6 2,94 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Kolesterol 0 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Karbohydrat 34,9 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 28,5 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Mono- og disakkarider 1,9 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Sukker, tilsatt 1 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Kostfiber 5,7 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Protein 11,4 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Salt 1 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 0 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Beta-karoten 3 µg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Vitamin D 0 µg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Vitamin E 4 alfa-TE 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Tiamin 0,48 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Riboflavin 0,15 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Niacin 2 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Vitamin B6 0,2 mg 87b Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_matvaregruppene_i_matvaretabellen
Folat 71 µg 87b Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_matvaregruppene_i_matvaretabellen
Vitamin B12 0 µg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Vitamin C 0 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Kalsium 28 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Jern 2 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Natrium 404 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Kalium 222 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Magnesium 66 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Sink 1,5 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Selen 8 µg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Kopper 0,28 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Fosfor 218 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Jod M µg 10 Manglende verdi, ukjent innhold.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0178 Bread (US CFR)
A0818 Leavened bread (EUROFIR)
B1312 Wheat
C0208 Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0151 Solid
F0014 Fully heat-treated
G0005 Baked or roasted
H0148 Water added
H0152 Grain added
H0263 Vegetable fat or oil added
H0753 Yeast added
J0001 Preservation method not known
K0003 No packing medium used
M0120 Paper bag, sack or pouch
N0039 Paper or paperboard
P0024 Human consumer, no age specification
Z0112 Food industry prepared

Matvarer i Brødvarer, industribakt

Matvaregrupper