Hopp til innhold

Iskrem, lettis, med mindre sukker og fett

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 63 g 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Kilojoule 587 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 140 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 5 g 104d Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
Mettede fettsyrer 2,5 g 104d Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
C12:0 0,08 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C14:0 0,25 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C16:0 1,28 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:0 0,48 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Trans-umettede fettsyrer 0 g 20 Vurdert verdi.
Cis-enumettede fettsyrer 1,8 g 20 Vurdert verdi.
C16:1 sum 0,11 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:1 sum 1,68 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Cis-flerumettede fettsyrer 0,5 g 20 Vurdert verdi.
C18:2n-6 0,37 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:3n-3 0,02 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:3n-3 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:3n-6 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:4n-3 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:4n-6 0,05 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:5n-3 (EPA) 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C22:5n-3 (DPA) 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C22:6n-3 (DHA) 0,05 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Omega-3 0,07 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Omega-6 0,42 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Kolesterol 12 mg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Karbohydrat 19,8 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 13 g 20 Vurdert verdi.
Mono- og disakkarider 6,8 g 104d Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
Sukker, tilsatt 2 g 20 Vurdert verdi.
Kostfiber 0,3 g 460b US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010). Nettversjon, http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/
Protein 3,8 g 104d Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
Salt 0,1 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 16 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 15 µg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Beta-karoten 13 µg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Vitamin D 0 µg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Vitamin E 1,2 alfa-TE 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Tiamin 0,06 mg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Riboflavin 0,2 mg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Niacin 0,1 mg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Vitamin B6 0,1 mg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Folat 2 µg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Vitamin B12 0,6 µg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Vitamin C 0 mg 20 Vurdert verdi.
Kalsium 134 mg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Jern 0,1 mg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Natrium 50 mg 104d Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
Kalium 205 mg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Magnesium 14 mg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Sink 0,5 mg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Selen 0 µg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Kopper 0,02 mg 460b US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010). Nettversjon, http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/
Fosfor 125 mg 400c Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
Jod M µg 10 Manglende verdi, ukjent innhold.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0227 Ice cream (US CFR)
A0789 Frozen dairy dessert (EUROFIR)
B1201 Cow
C0195 Cream
E0139 Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0018 Partially heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0178 Aerated
J0136 Preserved by freezing
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification
P0040 Reduced fat food
P0132 "light" label claim
P0181 Reduced sugars food

Matvaregrupper