Hopp til innhold

Hval, kjøtt, rå

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 73 g 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Kilojoule 506 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 120 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 2,1 g 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Mettede fettsyrer 0,4 g 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
C12:0 M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
C14:0 M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
C16:0 M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
C18:0 M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
Trans-umettede fettsyrer 0 g 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Cis-enumettede fettsyrer 0,8 g 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
C16:1 sum M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
C18:1 sum M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
Cis-flerumettede fettsyrer 0,5 g 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
C18:2n-6 M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
C18:3n-3 M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
C20:3n-3 M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
C20:3n-6 M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
C20:4n-3 M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
C20:4n-6 M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
C20:5n-3 (EPA) M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
C22:5n-3 (DPA) M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
C22:6n-3 (DHA) M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
Omega-3 0,07 g 73f Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Omega-6 0,02 g 74f Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Kolesterol 57 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Karbohydrat 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Stivelse 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Mono- og disakkarider 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Sukker, tilsatt 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kostfiber 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Protein 25,2 g 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Salt 0,2 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 90 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 90 µg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Beta-karoten 0 µg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Vitamin D 3,8 µg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Vitamin E 0,3 alfa-TE 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Tiamin 0,1 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Riboflavin 0,22 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Niacin 1,8 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Vitamin B6 0,05 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Folat 4 µg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Vitamin B12 2,6 µg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Vitamin C 0 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Kalsium 4 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Jern 6,8 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Natrium 60 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Kalium 220 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Magnesium 28 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Sink 1,1 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Selen 21 µg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Kopper 0,07 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Fosfor 242 mg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
Jod 35 µg 440a The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0150 Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
A0794 Red meat (EUROFIR)
B1343 Whale
C0268 Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151 Solid
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0003 No treatment applied
J0142 Preserved by chilling or freezing
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvaregrupper