Hopp til innhold

Eggehvite, rå

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 88 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Kilojoule 180 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 42 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 0 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Mettede fettsyrer 0 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C12:0 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
C14:0 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
C16:0 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
C18:0 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Trans-umettede fettsyrer M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
Cis-enumettede fettsyrer 0 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C16:1 sum 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
C18:1 sum 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Cis-flerumettede fettsyrer 0 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C18:2n-6 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
C18:3n-3 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
C20:3n-3 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
C20:3n-6 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
C20:4n-3 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
C20:4n-6 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
C20:5n-3 (EPA) 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
C22:5n-3 (DPA) 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
C22:6n-3 (DHA) 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Omega-3 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Omega-6 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kolesterol 2 mg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Karbohydrat 0,4 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Mono- og disakkarider 0,4 g 400a Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05. Nettversjon, www.slv.se.
Sukker, tilsatt 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kostfiber 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Protein 10,2 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Salt 0,5 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 0 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Beta-karoten 0 µg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Vitamin D 0 µg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Vitamin E 0 alfa-TE 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Tiamin 0 mg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Riboflavin 0,45 mg 400a Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05. Nettversjon, www.slv.se.
Niacin 0,1 mg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Vitamin B6 0 mg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Folat 0 µg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Vitamin B12 0,1 µg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Vitamin C 0 mg 20 Vurdert verdi.
Kalsium 5 mg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Jern 0 mg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Natrium 200 mg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Kalium 181 mg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Magnesium 11 mg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Sink 0 mg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Selen 7 µg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Kopper 0,03 mg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Fosfor 13 mg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Jod 3 µg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0261 Egg or egg product (US CFR)
A0791 Fresh or processed egg (EUROFIR)
B1713 Hen
C0241 Egg white, albumen
E0139 Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0003 No treatment applied
J0131 Preserved by chilling
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0052 Egg shell, food contact surface
P0024 Human consumer, no age specification
R0316 Norway

Matvaregrupper