Hopp til innhold

Egg, økologisk, stekt

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 70 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Kilojoule 849 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 205 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 16,7 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Mettede fettsyrer 4,6 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C12:0 0,21 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C14:0 0,21 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C16:0 2,81 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C18:0 1,15 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Trans-umettede fettsyrer 0 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Cis-enumettede fettsyrer 7 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C16:1 sum 0,28 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C18:1 sum 6,6 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Cis-flerumettede fettsyrer 3,1 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C18:2n-6 2,44 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C18:3n-3 0,33 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C20:3n-3 0 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C20:3n-6 0,02 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C20:4n-3 0 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C20:4n-6 0,18 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C20:5n-3 (EPA) 0 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C22:5n-3 (DPA) 0,01 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
C22:6n-3 (DHA) 0,14 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Omega-3 0,46 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Omega-6 2,75 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Kolesterol 363 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Karbohydrat 0 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Mono- og disakkarider 0 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Sukker, tilsatt 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kostfiber 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Protein 13,6 g 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Salt 0,4 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 251 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 250 µg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Beta-karoten 16 µg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Vitamin D 4,8 µg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Vitamin E 8,2 alfa-TE 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Tiamin 0,08 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Riboflavin 0,42 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Niacin 0 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Vitamin B6 0,14 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Folat 59 µg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Vitamin B12 1,6 µg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Vitamin C 0 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Kalsium 51 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Jern 2 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Natrium 183 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Kalium 153 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Magnesium 13 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Sink 1,2 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Selen 35 µg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Kopper 0,07 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Fosfor 212 mg 137 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
Jod 33 µg 325 Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0261 Egg or egg product (US CFR)
A0791 Fresh or processed egg (EUROFIR)
B1713 Hen
C0225 Whole egg without shell
E0150 Whole, natural shape
F0014 Fully heat-treated
G0015 Boiled and drained
H0003 No treatment applied
J0001 Preservation method not known
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0052 Egg shell, food contact surface
P0024 Human consumer, no age specification
P0128 Organic food claim or use
R0316 Norway

Matvaregrupper