Hopp til innhold

Laks, røkt

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 90 % 303 Rimestad AH og Pharo AK. Spiselig del av fisk. Matvett nr 4, 1981.
Vann 63 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Kilojoule 938 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 225 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 14,7 g 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Mettede fettsyrer 2,5 g 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
C12:0 0 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C14:0 0,47 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C16:0 1,48 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C18:0 0,37 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Trans-umettede fettsyrer 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Cis-enumettede fettsyrer 6,1 g 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
C16:1 sum 0,03 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C18:1 sum 3,93 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Cis-flerumettede fettsyrer 4,5 g 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
C18:2n-6 1,23 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C18:3n-3 0,42 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:3n-3 0,03 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:3n-6 0,03 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:4n-3 0,16 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:4n-6 0,07 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:5n-3 (EPA) 0,79 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C22:5n-3 (DPA) 0,39 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C22:6n-3 (DHA) 1,21 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Omega-3 3,21 g 73e Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Omega-6 1,42 g 74e Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Kolesterol 63 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Karbohydrat 0 g 20 Vurdert verdi.
Stivelse 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Mono- og disakkarider 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Sukker, tilsatt 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kostfiber 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Protein 23,2 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Salt 3 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 9 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 9 µg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Beta-karoten 0 µg 20 Vurdert verdi.
Vitamin D 7,5 µg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Vitamin E 3 alfa-TE 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Tiamin 0,3 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Riboflavin 0,12 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Niacin 8,3 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Vitamin B6 0,5 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Folat 10 µg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Vitamin B12 4,6 µg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Vitamin C 0 mg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kalsium 16 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Jern 0,4 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Natrium 1221 mg 321c NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 25.10.2012, www.nifes.no/sjomatdata
Kalium 425 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Magnesium 31 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Sink 0,4 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Selen 30 µg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Kopper 0,05 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Fosfor 254 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Jod 9 µg 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0267 Seafood or seafood product (US CFR)
A0803 Seafood product (EUROFIR)
B2250 Atlantic salmon
C0268 Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151 Solid
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0172 Smoked or smoke-flavored
J0106 Preserved by smoking
J0131 Preserved by chilling
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvaregrupper