Hopp til innhold

Makrellfilet, i tomat, 70 % makrell, hermetisk

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 59 g 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Kilojoule 1049 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 253 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 20,5 g 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Mettede fettsyrer 3,5 g 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
C12:0 0 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C14:0 1,19 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C16:0 2,59 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C18:0 0,51 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Trans-umettede fettsyrer 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Cis-enumettede fettsyrer 9,3 g 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
C16:1 sum 0,56 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C18:1 sum 2,82 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Cis-flerumettede fettsyrer 6,8 g 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
C18:2n-6 2,02 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C18:3n-3 0,43 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:3n-3 0,03 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:3n-6 0 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:4n-3 0,22 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:4n-6 0,11 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:5n-3 (EPA) 1,12 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C22:5n-3 (DPA) 0,22 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C22:6n-3 (DHA) 2,04 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Omega-3 4,91 g 73e Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Omega-6 2,18 g 74e Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Kolesterol 54 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Karbohydrat 3 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0,1 g 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Mono- og disakkarider 2,9 g 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Sukker, tilsatt 0,7 g 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Kostfiber 1,5 g 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Protein 13,4 g 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Salt 1 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 29 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 10 µg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Beta-karoten 227 µg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Vitamin D 3,4 µg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Vitamin E 2,4 alfa-TE 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Tiamin 0,11 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Riboflavin 0,23 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Niacin 6,6 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Vitamin B6 0,53 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Folat 18 µg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Vitamin B12 5,9 µg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Vitamin C 1 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Kalsium 15 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Jern 1,2 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Natrium 400 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Kalium 467 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Magnesium 27 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Sink 0,5 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Selen 38 µg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Kopper 0,1 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Fosfor 160 mg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Jod 75 µg 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0267 Seafood or seafood product (US CFR)
A0803 Seafood product (EUROFIR)
B1790 Atlantic mackerel
C0268 Skeletal meat part, without bone, without skin
E0122 Divided or disintegrated
F0014 Fully heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0151 Spice or herb added
H0350 Tomato added
J0123 Sterilized by heat
K0037 Packed in gravy or sauce, vegetable
M0151 Metal container
M0194 Can, bottle or jar
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification
Z0112 Food industry prepared
Z0220 Not drained

Matvaregrupper