Hopp til innhold

Blomkål, norsk, fryst

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 94 g 212 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
Kilojoule 91 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 22 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 0,2 g 20 Vurdert verdi.
Mettede fettsyrer 0 g 71 Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
C12:0 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C14:0 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C16:0 0,02 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C18:0 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Trans-umettede fettsyrer 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Cis-enumettede fettsyrer 0 g 71 Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
C16:1 sum 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C18:1 sum 0,01 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Cis-flerumettede fettsyrer 0,1 g 71 Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
C18:2n-6 0,02 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C18:3n-3 0,05 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:3n-3 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:3n-6 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:4n-3 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:4n-6 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:5n-3 (EPA) 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C22:5n-3 (DPA) 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C22:6n-3 (DHA) 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Omega-3 0,05 g 73f Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Omega-6 0,02 g 74f Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Kolesterol 0 mg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Karbohydrat 2,2 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Mono- og disakkarider 2,2 g 212 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
Sukker, tilsatt 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kostfiber 1,8 g 212 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
Protein 1,9 g 20 Vurdert verdi.
Salt 0 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 4 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 20 Vurdert verdi.
Beta-karoten 50 µg 212 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
Vitamin D 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin E 0,1 alfa-TE 212 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
Tiamin 0,08 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Riboflavin 0,04 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Niacin 0,4 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Vitamin B6 0,09 mg 20 Vurdert verdi.
Folat 85 µg 212 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
Vitamin B12 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin C 42 mg 212 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
Kalsium 19 mg 212 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
Jern 0,3 mg 212 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
Natrium 5 mg 212 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
Kalium 190 mg 212 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
Magnesium 8 mg 212 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004. Grønnsaker - kompletterende analyser. Internt notat.
Sink 0,3 mg 20 Vurdert verdi.
Selen 0 µg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Kopper 0,04 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Fosfor 54 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Jod 0 µg 20 Vurdert verdi.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0152 Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826 Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1094 Cauliflower
C0237 Floret or flower
E0107 Divided into segments or wedges
F0018 Partially heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0001 Treatment applied not known
J0136 Preserved by freezing
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvarer i Grønnsaker, rå og fryst

Matvaregrupper