Hopp til innhold

Gulrot, uspesifisert, rå

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 89 % 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Vann 89 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kilojoule 151 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 36 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 0,1 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Mettede fettsyrer 0 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
C12:0 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C14:0 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C16:0 0,02 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:0 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Trans-umettede fettsyrer 0 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Cis-enumettede fettsyrer 0 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
C16:1 sum 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:1 sum 0,01 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Cis-flerumettede fettsyrer 0,1 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
C18:2n-6 0,07 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:3n-3 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:3n-3 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:3n-6 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:4n-3 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:4n-6 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:5n-3 (EPA) 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C22:5n-3 (DPA) 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C22:6n-3 (DHA) 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Omega-3 0 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Omega-6 0,07 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kolesterol 0 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Karbohydrat 6,7 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0,2 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Mono- og disakkarider 6,5 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Sukker, tilsatt 0 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kostfiber 2,7 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Protein 0,7 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Salt 0,1 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 437 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Beta-karoten 5250 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Vitamin D 0 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Vitamin E 0,6 alfa-TE 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Tiamin 0,05 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Riboflavin 0,02 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Niacin 0,8 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Vitamin B6 0,05 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Folat 15 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Vitamin B12 0 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Vitamin C 4 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kalsium 28 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Jern 0,3 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Natrium 32 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kalium 298 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Magnesium 12 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Sink 0,3 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Selen 0 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kopper 0,05 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Fosfor 29 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Jod 3 µg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0152 Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826 Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1227 Carrot
C0238 Root, tuber or bulb
E0150 Whole, natural shape
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0003 No treatment applied
J0001 Preservation method not known
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvarer i Grønnsaker, rå og fryst

Matvaregrupper