Hopp til innhold

Romanosalat

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 94 % 420a Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
Vann 94 g 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Kilojoule 68 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 16 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 0,2 g 400d Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03. Nettversjon, www.slv.se
Mettede fettsyrer 0 g 400d Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03. Nettversjon, www.slv.se
C12:0 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C14:0 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C16:0 0,02 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C18:0 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Trans-umettede fettsyrer 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Cis-enumettede fettsyrer 0 g 400d Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03. Nettversjon, www.slv.se
C16:1 sum 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C18:1 sum 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Cis-flerumettede fettsyrer 0,1 g 400d Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03. Nettversjon, www.slv.se
C18:2n-6 0,02 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C18:3n-3 0,05 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:3n-3 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:3n-6 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:4n-3 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:4n-6 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:5n-3 (EPA) 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C22:5n-3 (DPA) 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C22:6n-3 (DHA) 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Omega-3 0,05 g 73f Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Omega-6 0,02 g 74f Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Kolesterol 0 mg 20 Vurdert verdi.
Karbohydrat 1,3 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Mono- og disakkarider 1,3 g 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Sukker, tilsatt 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kostfiber 1,8 g 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Protein 1,4 g 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Salt 0 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 91 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 20 Vurdert verdi.
Beta-karoten 1090 µg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Vitamin D 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin E 0 alfa-TE 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Tiamin 0,03 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Riboflavin 0,06 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Niacin 0,4 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Vitamin B6 0,08 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Folat 89 µg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Vitamin B12 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin C 6 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Kalsium 46 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Jern 0,5 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Natrium 7 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Kalium 300 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Magnesium 17 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Sink 0,3 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Selen M µg 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
Kopper 0,03 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Fosfor 28 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Jod 0 µg 20 Vurdert verdi.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0152 Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826 Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B2089 Romaine
C0200 Leaf
E0150 Whole, natural shape
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0003 No treatment applied
J0001 Preservation method not known
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvarer i Grønnsaker, rå og fryst

Matvaregrupper