Hopp til innhold

Rødbeter, syltede

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 84 g 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Kilojoule 252 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 59 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 0,1 g 400d Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03. Nettversjon, www.slv.se
Mettede fettsyrer 0 g 400d Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03. Nettversjon, www.slv.se
C12:0 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C14:0 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C16:0 0,01 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C18:0 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Trans-umettede fettsyrer 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Cis-enumettede fettsyrer 0 g 400d Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03. Nettversjon, www.slv.se
C16:1 sum 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C18:1 sum 0,02 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Cis-flerumettede fettsyrer 0,1 g 400d Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03. Nettversjon, www.slv.se
C18:2n-6 0,03 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C18:3n-3 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:3n-3 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:3n-6 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:4n-3 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:4n-6 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C20:5n-3 (EPA) 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C22:5n-3 (DPA) 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
C22:6n-3 (DHA) 0 g 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Omega-3 0 g 73f Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Omega-6 0,03 g 74f Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Kolesterol 0 mg 20 Vurdert verdi.
Karbohydrat 12,5 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Mono- og disakkarider 12,5 g 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Sukker, tilsatt 7,8 g 400d Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03. Nettversjon, www.slv.se
Kostfiber 1,7 g 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Protein 1,3 g 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Salt 0,4 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 0 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Beta-karoten 0 µg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Vitamin D 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin E 0 alfa-TE 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Tiamin 0 mg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Riboflavin 0 mg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Niacin 0,1 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Vitamin B6 0 mg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Folat 22 µg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Vitamin B12 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin C 3 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Kalsium 17 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Jern 0,3 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Natrium 170 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Kalium 180 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Magnesium 9 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Sink 0,3 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Selen 0 µg 400d Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03. Nettversjon, www.slv.se
Kopper 0,05 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Fosfor 17 mg 602 Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Jod 1 µg 420a Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0271 Vegetable pickle (US CFR)
A0827 Vegetable product (EUROFIR)
B2940 Red beet
C0238 Root, tuber or bulb
E0152 Divided into pieces
F0014 Fully heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0190 Pickled
H0200 Acidified
H0227 Flavoring, spice or herb added
J0120 Preserved by heat treatment
K0011 Packed in edible medium
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification
Z0219 Drained

Matvaregrupper