Hopp til innhold

Hvete, helkorn

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 13 g 20 Vurdert verdi.
Kilojoule 1330 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 315 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 2,4 g 20 Vurdert verdi.
Mettede fettsyrer 0,3 g 20 Vurdert verdi.
C12:0 0 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C14:0 0 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C16:0 0,26 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C18:0 0,02 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Trans-umettede fettsyrer 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Cis-enumettede fettsyrer 0,4 g 20 Vurdert verdi.
C16:1 sum 0 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C18:1 sum 0,03 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Cis-flerumettede fettsyrer 1,1 g 20 Vurdert verdi.
C18:2n-6 0,86 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C18:3n-3 0,06 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C20:3n-3 0 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C20:3n-6 0 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C20:4n-3 0 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C20:4n-6 0 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C20:5n-3 (EPA) 0 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C22:5n-3 (DPA) 0 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C22:6n-3 (DHA) 0 g 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Omega-3 0,06 g 73v Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 420c: Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Omega-6 0,86 g 74v Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 420c: Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Kolesterol 0 mg 20 Vurdert verdi.
Karbohydrat 54,4 g 20 Vurdert verdi.
Stivelse 52,4 g 20 Vurdert verdi.
Mono- og disakkarider 2 g 20 Vurdert verdi.
Sukker, tilsatt 0 g 20 Vurdert verdi.
Kostfiber 12 g 20 Vurdert verdi.
Protein 13 g 20 Vurdert verdi.
Salt 0 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 0 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 20 Vurdert verdi.
Beta-karoten 3 µg 20 Vurdert verdi.
Vitamin D 0 µg 20 Vurdert verdi.
Vitamin E 0,9 alfa-TE 20 Vurdert verdi.
Tiamin 0,52 mg 20 Vurdert verdi.
Riboflavin 0,08 mg 20 Vurdert verdi.
Niacin 6,4 mg 20 Vurdert verdi.
Vitamin B6 0,19 mg 20 Vurdert verdi.
Folat 40 µg 20 Vurdert verdi.
Vitamin B12 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin C 0 mg 20 Vurdert verdi.
Kalsium 31 mg 20 Vurdert verdi.
Jern 4,1 mg 20 Vurdert verdi.
Natrium 2 mg 20 Vurdert verdi.
Kalium 414 mg 20 Vurdert verdi.
Magnesium 116 mg 20 Vurdert verdi.
Sink 2,7 mg 20 Vurdert verdi.
Selen 10 µg 20 Vurdert verdi.
Kopper 0,35 mg 20 Vurdert verdi.
Fosfor 370 mg 20 Vurdert verdi.
Jod 3 µg 420a Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0125 Grain or starch product (US CFR)
A0814 Rice or other grain (EUROFIR)
B1312 Wheat
C0133 Seed, skin present, germ present
E0150 Whole, natural shape
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0003 No treatment applied
H0138 Water removed
J0116 Dehydrated or dried
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvaregrupper