Hopp til innhold

Risdrikke

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 87 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Kilojoule 152 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 36 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 0,9 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Mettede fettsyrer 0,1 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C12:0 0 g 20 Vurdert verdi.
C14:0 0 g 20 Vurdert verdi.
C16:0 0,06 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C18:0 0,03 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Trans-umettede fettsyrer 0 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Cis-enumettede fettsyrer 0,4 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C16:1 sum 0 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C18:1 sum 0,37 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Cis-flerumettede fettsyrer 0,4 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C18:2n-6 0,39 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C18:3n-3 0 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C20:3n-3 0 g 20 Vurdert verdi.
C20:3n-6 0 g 20 Vurdert verdi.
C20:4n-3 0 g 20 Vurdert verdi.
C20:4n-6 0 g 20 Vurdert verdi.
C20:5n-3 (EPA) 0 g 20 Vurdert verdi.
C22:5n-3 (DPA) 0 g 20 Vurdert verdi.
C22:6n-3 (DHA) 0 g 20 Vurdert verdi.
Omega-3 0 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Omega-6 0,39 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Kolesterol 0 mg 20 Vurdert verdi.
Karbohydrat 6,9 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 1,7 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Mono- og disakkarider 5,2 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Sukker, tilsatt 0 g 20 Vurdert verdi.
Kostfiber 0 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Protein 0,1 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Salt 0,1 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 0 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Beta-karoten 0 µg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Vitamin D 0,8 µg 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
Vitamin E 0,5 alfa-TE 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Tiamin 0,01 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Riboflavin 0 mg 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
Niacin 0,4 mg 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Vitamin B6 0 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Folat 2 µg 460g U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
Vitamin B12 0,4 µg 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
Vitamin C 12 mg 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
Kalsium 120 mg 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
Jern 0,2 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Natrium 45 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Kalium 17 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Magnesium 5 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Sink 0 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Selen 0 µg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Kopper 0,04 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Fosfor 28 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Jod 2,5 µg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0182 Milk analog (US CFR)
A0788 Immitation milk products (EUROFIR)
B1322 Rice
C0208 Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0123 Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0001 Extent of heat treatment not known
G0003 Cooking method not applicable
H0162 Calcium added
H0214 Vitamin d added
H0263 Vegetable fat or oil added
H0772 Vitamin b12 added
J0001 Preservation method not known
K0003 No packing medium used
M0213 Box
N0036 Plastic
P0024 Human consumer, no age specification

Matvarer i Juice, saft, brus o.l.

Matvaregrupper