Hopp til innhold

Knekkebrød, havre, type Sigdal helsprøtt

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 3 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Kilojoule 1903 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 457 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 26 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Mettede fettsyrer 3,4 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
C12:0 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
C14:0 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
C16:0 2,12 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
C18:0 1,06 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Trans-umettede fettsyrer 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Cis-enumettede fettsyrer 8,8 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
C16:1 sum 0,03 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
C18:1 sum 8,73 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Cis-flerumettede fettsyrer 14,2 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
C18:2n-6 11,61 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
C18:3n-3 2,61 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
C20:3n-3 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
C20:3n-6 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
C20:4n-3 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
C20:4n-6 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
C20:5n-3 (EPA) 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
C22:5n-3 (DPA) 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
C22:6n-3 (DHA) 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Omega-3 2,61 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Omega-6 11,6 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Kolesterol 0 mg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Karbohydrat 33 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 30,5 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Mono- og disakkarider 2,4 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Sukker, tilsatt M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
Kostfiber 11,5 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Protein 17 g 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Salt 1 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 0 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Beta-karoten 0 µg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Vitamin D 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin E 6 alfa-TE 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Tiamin 0,8 mg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Riboflavin 0,13 mg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Niacin 4 mg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Vitamin B6 0,39 mg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Folat 60 µg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Vitamin B12 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin C M mg 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
Kalsium 88 mg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Jern 5,2 mg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Natrium 410 mg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Kalium 630 mg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Magnesium 250 mg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Sink 4,7 mg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Selen 15 µg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Kopper 1 mg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Fosfor 640 mg 225a Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Internt notat.
Jod 0 µg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0178 Bread (US CFR)
A0818 Leavened bread (EUROFIR)
B1313 Rye
C0155 Seed
E0140 Whole, shape achieved by forming, thickness 0.3-1.5 cm.
F0014 Fully heat-treated
G0005 Baked or roasted
H0138 Water removed
H0152 Grain added
H0177 Nut or seed added
J0001 Preservation method not known
K0003 No packing medium used
M0197 Bag, sack or pouch
N0036 Plastic
P0024 Human consumer, no age specification
R0316 Norway
Z0112 Food industry prepared

Matvaregrupper