Hopp til innhold

Horngjel, rå

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 58 % 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Vann 76 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Kilojoule 450 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 107 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 3,2 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Mettede fettsyrer 0,6 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C12:0 0 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C14:0 0,07 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C16:0 0,49 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C18:0 0,09 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Trans-umettede fettsyrer 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Cis-enumettede fettsyrer 0,9 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C16:1 sum 0,18 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C18:1 sum 0,64 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Cis-flerumettede fettsyrer 1,1 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C18:2n-6 0,08 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C18:3n-3 0,04 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C20:3n-3 0 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C20:3n-6 0 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C20:4n-3 0,01 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C20:4n-6 0,02 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C20:5n-3 (EPA) 0,12 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C22:5n-3 (DPA) 0,09 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
C22:6n-3 (DHA) 0,66 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Omega-3 0,95 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Omega-6 0,12 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Kolesterol 85 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Karbohydrat 0 g 20 Vurdert verdi.
Stivelse 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Mono- og disakkarider 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Sukker, tilsatt 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kostfiber 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Protein 19,5 g 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Salt 0,2 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 3 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 3 µg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Beta-karoten 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin D 5,2 µg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Vitamin E 0,8 alfa-TE 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Tiamin 0 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Riboflavin 0,1 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Niacin 7,1 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Vitamin B6 0,4 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Folat 1 µg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Vitamin B12 7,7 µg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Vitamin C 0 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Kalsium 79 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Jern 0,6 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Natrium 62 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Kalium 301 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Magnesium 23 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Sink 2,7 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Selen 29 µg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Kopper 0,06 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Fosfor 213 mg 420e Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 3. (2017). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Jod 19 µg 325 Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0267 Seafood or seafood product (US CFR)
A0802 Fish or related organism (EUROFIR)
B3351 Garfish
C0268 Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151 Solid
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0003 No treatment applied
J0142 Preserved by chilling or freezing
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvaregrupper