Hopp til innhold

Torsk, uspesifisert, rå

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 45 % 303 Rimestad AH og Pharo AK. Spiselig del av fisk. Matvett nr 4, 1981.
Vann 81 g 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Kilojoule 344 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 81 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 1 g 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Mettede fettsyrer 0,1 g 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
C12:0 0 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C14:0 0,01 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C16:0 0,09 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C18:0 0,02 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
Trans-umettede fettsyrer 0 g 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Cis-enumettede fettsyrer 0,1 g 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
C16:1 sum 0,01 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C18:1 sum 0,05 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
Cis-flerumettede fettsyrer 0,3 g 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
C18:2n-6 0,02 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C18:3n-3 0 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C20:3n-3 0 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C20:3n-6 0 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C20:4n-3 0 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C20:4n-6 0,01 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C20:5n-3 (EPA) 0,09 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C22:5n-3 (DPA) 0,01 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C22:6n-3 (DHA) 0,16 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
Omega-3 0,26 g 73b Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
Omega-6 0,03 g 74b Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
Kolesterol 59 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Karbohydrat 0 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Mono- og disakkarider 0 g 20 Vurdert verdi.
Sukker, tilsatt 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kostfiber 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Protein 18,1 g 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Salt 0,1 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 11 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 11 µg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Beta-karoten 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin D 1,8 µg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Vitamin E 0,7 alfa-TE 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Tiamin 0,05 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Riboflavin 0,05 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Niacin 2,1 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Vitamin B6 0,14 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Folat 11 µg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Vitamin B12 1,4 µg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Vitamin C 0 mg 20 Vurdert verdi.
Kalsium 13 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Jern 0,2 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Natrium 53 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Kalium 405 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Magnesium 24 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Sink 0,4 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Selen 23 µg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Kopper 0,02 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Fosfor 196 mg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).
Jod 143 µg 286 Verdi beregnet fra referanse 216 (2006-2009) og 321b (2010).

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0267 Seafood or seafood product (US CFR)
A0802 Fish or related organism (EUROFIR)
B1423 Cod
C0268 Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151 Solid
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0003 No treatment applied
J0142 Preserved by chilling or freezing
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvaregrupper