Hopp til innhold

Torsk, vill, rå

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 45 % 303 Rimestad AH og Pharo AK. Spiselig del av fisk. Matvett nr 4, 1981.
Vann 81 g 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Kilojoule 343 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 81 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 1,1 g 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Mettede fettsyrer 0,1 g 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
C12:0 0 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C14:0 0,01 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C16:0 0,09 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C18:0 0,02 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
Trans-umettede fettsyrer 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Cis-enumettede fettsyrer 0,1 g 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
C16:1 sum 0,01 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C18:1 sum 0,05 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
Cis-flerumettede fettsyrer 0,3 g 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
C18:2n-6 0,02 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C18:3n-3 0 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C20:3n-3 0 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C20:3n-6 0 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C20:4n-3 0 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C20:4n-6 0,01 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C20:5n-3 (EPA) 0,09 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C22:5n-3 (DPA) 0,01 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
C22:6n-3 (DHA) 0,16 g 216 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
Omega-3 0,26 g 73b Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
Omega-6 0,03 g 74b Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
Kolesterol 55 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Karbohydrat 0 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Mono- og disakkarider 0 g 20 Vurdert verdi.
Sukker, tilsatt 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kostfiber 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Protein 17,9 g 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Salt 0,1 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 12 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 12 µg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Beta-karoten 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin D 2 µg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Vitamin E 0,7 alfa-TE 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Tiamin 0,06 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Riboflavin 0,05 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Niacin 1,8 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Vitamin B6 0,12 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Folat 11 µg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Vitamin B12 1,5 µg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Vitamin C 0 mg 20 Vurdert verdi.
Kalsium 12 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Jern 0,2 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Natrium 49 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Kalium 402 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Magnesium 23 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Sink 0,3 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Selen 22 µg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Kopper 0,02 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Fosfor 195 mg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
Jod 119 µg 321a NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0267 Seafood or seafood product (US CFR)
A0802 Fish or related organism (EUROFIR)
B1423 Cod
C0268 Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151 Solid
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0003 No treatment applied
J0142 Preserved by chilling or freezing
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvaregrupper