Hopp til innhold

Klippfisk, saltet og tørket

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 75 % 420c Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
Vann 12 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Kilojoule 1149 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 271 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 1,2 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Mettede fettsyrer 0,2 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C12:0 0 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C14:0 0 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C16:0 0,07 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C18:0 0,02 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Trans-umettede fettsyrer 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Cis-enumettede fettsyrer 0,2 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C16:1 sum 0,01 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C18:1 sum 0,06 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Cis-flerumettede fettsyrer 0,7 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:2n-6 0 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C18:3n-3 0 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:3n-3 0 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:3n-6 0 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:4n-3 0 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:4n-6 0,01 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C20:5n-3 (EPA) 0,04 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C22:5n-3 (DPA) 0,01 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
C22:6n-3 (DHA) 0,13 g 321d NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Omega-3 0,18 g 73e Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Omega-6 0,02 g 74e Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
Kolesterol 126 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Karbohydrat 0 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Mono- og disakkarider 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Sukker, tilsatt 0 g 20 Vurdert verdi.
Kostfiber 0 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Protein 65 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Salt 17,6 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 33 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 33 µg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Beta-karoten 0 µg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Vitamin D 2 µg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Vitamin E 0,4 alfa-TE 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Tiamin 0,02 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Riboflavin 0,2 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Niacin 6,2 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Vitamin B6 0,17 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Folat 0 µg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Vitamin B12 8,3 µg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Vitamin C 0 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Kalsium 142 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Jern 2,6 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Natrium 7048 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Kalium 1169 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Magnesium 106 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Sink 1,7 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Selen 17 µg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Kopper 0,17 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Fosfor 787 mg 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Jod M µg 10 Manglende verdi, ukjent innhold.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0267 Seafood or seafood product (US CFR)
A0803 Seafood product (EUROFIR)
B1835 Cod family
C0268 Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151 Solid
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0138 Water removed
H0173 Salted
J0103 Preserved by salting
J0116 Dehydrated or dried
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvarer i Mager fisk, tilberedt

Matvaregrupper