Hopp til innhold

Finbakstmel

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 14 g 311 Statkorn. Kvalitetsoversikt for korn og mel, 1991-1994.
Kilojoule 1462 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 345 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 2 g 100 Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
Mettede fettsyrer 0,2 g 100 Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
C12:0 0 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C14:0 0 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C16:0 0,24 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C18:0 0,01 g
Trans-umettede fettsyrer 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Cis-enumettede fettsyrer 0,3 g 100 Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
C16:1 sum 0 g
C18:1 sum 0,19 g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
Cis-flerumettede fettsyrer 0,9 g 100 Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
C18:2n-6 0,88 g
C18:3n-3 0,06 g
C20:3n-3 0 g
C20:3n-6 0 g
C20:4n-3 0 g
C20:4n-6 0 g
C20:5n-3 (EPA) 0 g
C22:5n-3 (DPA) 0 g
C22:6n-3 (DHA) 0 g
Omega-3 0,06 g 73u Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 211: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
Omega-6 0,88 g 74u Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 211: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
Kolesterol 0 mg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Karbohydrat 70,5 g 20 Vurdert verdi.
Stivelse 68,9 g 20 Vurdert verdi.
Mono- og disakkarider 1,6 g 20 Vurdert verdi.
Sukker, tilsatt 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kostfiber 2,5 g 100 Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
Protein 10 g 311 Statkorn. Kvalitetsoversikt for korn og mel, 1991-1994.
Salt 0 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 0 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 20 Vurdert verdi.
Beta-karoten 3 µg 20 Vurdert verdi.
Vitamin D 0 µg 20 Vurdert verdi.
Vitamin E 0,8 alfa-TE 20 Vurdert verdi.
Tiamin 0,18 mg 100 Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
Riboflavin 0,03 mg 20 Vurdert verdi.
Niacin 0,9 mg 100 Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
Vitamin B6 0,08 mg 20 Vurdert verdi.
Folat 14 µg 205 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1997-1998. Egg og ulike melsorter. Internt notat.
Vitamin B12 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin C 0 mg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kalsium 17 mg 311 Statkorn. Kvalitetsoversikt for korn og mel, 1991-1994.
Jern 0,8 mg 311 Statkorn. Kvalitetsoversikt for korn og mel, 1991-1994.
Natrium 1 mg 311 Statkorn. Kvalitetsoversikt for korn og mel, 1991-1994.
Kalium 136 mg 311 Statkorn. Kvalitetsoversikt for korn og mel, 1991-1994.
Magnesium 17 mg 311 Statkorn. Kvalitetsoversikt for korn og mel, 1991-1994.
Sink 0,5 mg 311 Statkorn. Kvalitetsoversikt for korn og mel, 1991-1994.
Selen 5 µg 205 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1997-1998. Egg og ulike melsorter. Internt notat.
Kopper 0,14 mg 20 Vurdert verdi.
Fosfor 144 mg 20 Vurdert verdi.
Jod M µg 10 Manglende verdi, ukjent innhold.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0149 Milled grain or starch product (US CFR)
A0813 Flour or starch (EUROFIR)
B1312 Wheat
C0208 Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0106 Finely ground
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0138 Water removed
J0116 Dehydrated or dried
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvaregrupper