Hopp til innhold

Havremel

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 10 g 20 Vurdert verdi.
Kilojoule 1573 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 373 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 7 g 20 Vurdert verdi.
Mettede fettsyrer 1,5 g 20 Vurdert verdi.
C12:0 0 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
C14:0 0,01 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
C16:0 1,01 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
C18:0 0,11 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
Trans-umettede fettsyrer 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Cis-enumettede fettsyrer 2,5 g 20 Vurdert verdi.
C16:1 sum 0,01 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
C18:1 sum 2,65 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
Cis-flerumettede fettsyrer 2,5 g 20 Vurdert verdi.
C18:2n-6 2,56 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
C18:3n-3 0,08 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
C20:3n-3 0 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
C20:3n-6 0 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
C20:4n-3 0 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
C20:4n-6 0 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
C20:5n-3 (EPA) 0 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
C22:5n-3 (DPA) 0 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
C22:6n-3 (DHA) 0 g 210 Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
Omega-3 0,08 g 73m Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
Omega-6 2,56 g 74m Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
Kolesterol 0 mg 20 Vurdert verdi.
Karbohydrat 61,7 g 20 Vurdert verdi.
Stivelse 60,4 g 20 Vurdert verdi.
Mono- og disakkarider 1,3 g 400e Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
Sukker, tilsatt 0 g 20 Vurdert verdi.
Kostfiber 8,5 g 20 Vurdert verdi.
Protein 11,7 g 20 Vurdert verdi.
Salt 0 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 0 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 20 Vurdert verdi.
Beta-karoten 0 µg 20 Vurdert verdi.
Vitamin D 0 µg 20 Vurdert verdi.
Vitamin E 0,8 alfa-TE 20 Vurdert verdi.
Tiamin 0,47 mg 20 Vurdert verdi.
Riboflavin 0,13 mg 20 Vurdert verdi.
Niacin 0,9 mg 20 Vurdert verdi.
Vitamin B6 0,2 mg 20 Vurdert verdi.
Folat 32 µg 20 Vurdert verdi.
Vitamin B12 0 µg 20 Vurdert verdi.
Vitamin C 0 mg 20 Vurdert verdi.
Kalsium 53 mg 20 Vurdert verdi.
Jern 5 mg 20 Vurdert verdi.
Natrium 10 mg 20 Vurdert verdi.
Kalium 427 mg 20 Vurdert verdi.
Magnesium 130 mg 20 Vurdert verdi.
Sink 3,1 mg 20 Vurdert verdi.
Selen 1 µg 20 Vurdert verdi.
Kopper 0,4 mg 20 Vurdert verdi.
Fosfor 425 mg 20 Vurdert verdi.
Jod 0,5 µg 400e Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0149 Milled grain or starch product (US CFR)
A0813 Flour or starch (EUROFIR)
B1219 Oat
C0134 Seed, skin removed
E0106 Finely ground
F0018 Partially heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0138 Water removed
J0116 Dehydrated or dried
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification
Z0112 Food industry prepared

Matvaregrupper