Hopp til innhold

Hvetemel, sammalt, fint/grovt

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 13 g 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Kilojoule 1345 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 319 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 2,4 g 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Mettede fettsyrer 0,3 g 310 Statens kornforretning. Kontrollanalyser for 1991.
C12:0 0 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
C14:0 0 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
C16:0 0,31 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
C18:0 0,02 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
Trans-umettede fettsyrer 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Cis-enumettede fettsyrer 0,4 g 310 Statens kornforretning. Kontrollanalyser for 1991.
C16:1 sum 0 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
C18:1 sum 0,24 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
Cis-flerumettede fettsyrer 1,1 g 310 Statens kornforretning. Kontrollanalyser for 1991.
C18:2n-6 1,24 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
C18:3n-3 0,1 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
C20:3n-3 0 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
C20:3n-6 0 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
C20:4n-3 0 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
C20:4n-6 0 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
C20:5n-3 (EPA) 0 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
C22:5n-3 (DPA) 0 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
C22:6n-3 (DHA) 0 g 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
Omega-3 0,1 g 73o Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
Omega-6 1,24 g 74o Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
Kolesterol 0 mg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Karbohydrat 54,4 g 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Stivelse 52,4 g 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Mono- og disakkarider 2 g 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Sukker, tilsatt 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kostfiber 13,8 g 605 Livsmedelssäkerhätsverket (Evira) (2015). Fiberanalyser, foreløpig upubliserte resultater.
Protein 13 g 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Salt 0 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 0 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
Beta-karoten 3 µg 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
Vitamin D 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin E 0,9 alfa-TE 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Tiamin 0,52 mg 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Riboflavin 0,08 mg 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Niacin 6,4 mg 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Vitamin B6 0,19 mg 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Folat 40 µg 205 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1997-1998. Egg og ulike melsorter. Internt notat.
Vitamin B12 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin C 0 mg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Kalsium 31 mg 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Jern 4,1 mg 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Natrium 2 mg 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Kalium 414 mg 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Magnesium 116 mg 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Sink 2,7 mg 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Selen 10 µg 205 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1997-1998. Egg og ulike melsorter. Internt notat.
Kopper 0,35 mg 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Fosfor 370 mg 282 Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
Jod 0 µg 206 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0149 Milled grain or starch product (US CFR)
A0813 Flour or starch (EUROFIR)
B1312 Wheat
C0133 Seed, skin present, germ present
E0106 Finely ground
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0138 Water removed
J0116 Dehydrated or dried
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvaregrupper