Hopp til innhold

Mel, glutenfritt, lyst, Toro

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 11 g 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Kilojoule 1529 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 360 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 1,1 g 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Mettede fettsyrer 0,1 g 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
C12:0 0 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C14:0 0 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C16:0 0,3 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C18:0 0,01 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
Trans-umettede fettsyrer 0 g 20 Vurdert verdi.
Cis-enumettede fettsyrer 0,3 g 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
C16:1 sum 0 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C18:1 sum 0,23 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
Cis-flerumettede fettsyrer 0,7 g 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
C18:2n-6 1,07 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C18:3n-3 0,07 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C20:3n-3 0 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C20:3n-6 0 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C20:4n-3 0 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C20:4n-6 0 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C20:5n-3 (EPA) 0 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C22:5n-3 (DPA) 0 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
C22:6n-3 (DHA) 0 g 211 Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
Omega-3 0,08 g 73u Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 211: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
Omega-6 1,07 g 74u Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 211: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
Kolesterol 0 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Karbohydrat 84,5 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 79,9 g 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Mono- og disakkarider 4,6 g 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Sukker, tilsatt 5 g 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Kostfiber 4,5 g 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Protein 0,9 g 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Salt 1,6 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 2 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 2 µg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Beta-karoten 1 µg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Vitamin D 0 µg 106c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Vitamin E 0,3 alfa-TE 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Tiamin 0,04 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Riboflavin 0,01 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Niacin 0,9 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Vitamin B6 0,02 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Folat 3 µg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Vitamin B12 0 µg 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin C 3 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Kalsium 66 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Jern 0,3 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Natrium 620 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Kalium 74 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Magnesium 7 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Sink 0,2 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Selen 1 µg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Kopper 0,04 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Fosfor 100 mg 226 Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
Jod 2 µg 325 Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0149 Milled grain or starch product (US CFR)
A0813 Flour or starch (EUROFIR)
B1232 Corn
C0203 Starch
E0106 Finely ground
F0022 Heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0138 Water removed
H0336 Buckwheat added
H0368 Stabilizer added
H0750 Gluten removed
J0116 Dehydrated or dried
K0003 No packing medium used
M0197 Bag, sack or pouch
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification
P0174 Gluten free claim or use
Z0112 Food industry prepared

Matvaregrupper