Hopp til innhold

Lettmelk, med vitamin D, 0,5 % fett

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 91 g 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Kilojoule 156 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 37 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 0,5 g 104b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, analysert verdi.
Mettede fettsyrer 0,3 g 72 Melkefettsyrer beregnet ut fra spesifikke faktorer (fra intern standard fettsyrefordeling) multiplisert med total fettsyremengde (fettinnhold x fettsyrefaktor 0,945).
C12:0 0,01 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C14:0 0,04 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C16:0 0,12 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:0 0,04 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Trans-umettede fettsyrer 0 g 72 Melkefettsyrer beregnet ut fra spesifikke faktorer (fra intern standard fettsyrefordeling) multiplisert med total fettsyremengde (fettinnhold x fettsyrefaktor 0,945).
Cis-enumettede fettsyrer 0,1 g 72 Melkefettsyrer beregnet ut fra spesifikke faktorer (fra intern standard fettsyrefordeling) multiplisert med total fettsyremengde (fettinnhold x fettsyrefaktor 0,945).
C16:1 sum 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:1 sum 0,08 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Cis-flerumettede fettsyrer 0 g 72 Melkefettsyrer beregnet ut fra spesifikke faktorer (fra intern standard fettsyrefordeling) multiplisert med total fettsyremengde (fettinnhold x fettsyrefaktor 0,945).
C18:2n-6 0,01 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:3n-3 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:3n-3 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:3n-6 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:4n-3 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:4n-6 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:5n-3 (EPA) 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C22:5n-3 (DPA) 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C22:6n-3 (DHA) 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Omega-3 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Omega-6 0,01 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Kolesterol 1 mg 71 Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
Karbohydrat 4,6 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Mono- og disakkarider 4,6 g 104b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, analysert verdi.
Sukker, tilsatt 0 g 104c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Kostfiber 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Protein 3,5 g 104b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, analysert verdi.
Salt 0,1 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 6 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 6 µg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Beta-karoten 6 µg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Vitamin D 0,4 µg 104c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, beregnet verdi fra industrioppskrift.
Vitamin E 0 alfa-TE 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Tiamin 0,05 mg 20 Vurdert verdi.
Riboflavin 0,15 mg 104b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, analysert verdi.
Niacin 0,1 mg 104b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, analysert verdi.
Vitamin B6 0,04 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Folat 5 µg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Vitamin B12 0,5 µg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Vitamin C 0 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Kalsium 120 mg 104b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, analysert verdi.
Jern 0 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Natrium 40 mg 104b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, analysert verdi.
Kalium 180 mg 104b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, analysert verdi.
Magnesium 13 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Sink 0,4 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Selen 1 µg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Kopper 0,01 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Fosfor 90 mg 30 Verdien er beregnet fra lignende matvare.
Jod 16 µg 105a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2012, uspesifisert grunnlag.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0148 Milk or milk product (US CFR)
A0780 Liquid milk (EUROFIR)
B1201 Cow
C0235 Milk
E0123 Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0018 Partially heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0214 Vitamin d added
H0306 Homogenized or emulsified
H0325 Fat partially removed, less than 50% remaining
J0131 Preserved by chilling
J0135 Pasteurized by heat
K0003 No packing medium used
M0146 Paperboard container with plastic liner
M0213 Box
M0237 Plastic screw cap or lid
M0342 Paperboard container, surface treated both sides
N0017 Polyethylene
P0024 Human consumer, no age specification
P0184 Fortified claim or use
R0316 Norway
Z0112 Food industry prepared
Z0181 Fat content < 1%

Matvaregrupper