Hopp til innhold

Syrnet melk, økologisk, Kefir

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 88 g 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Kilojoule 248 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 59 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 3,5 g 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Mettede fettsyrer 2,2 g 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
C12:0 0,12 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C14:0 0,35 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C16:0 0,93 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:0 0,37 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Trans-umettede fettsyrer 0,1 g 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Cis-enumettede fettsyrer 0,8 g 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
C16:1 sum 0,05 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:1 sum 0,71 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Cis-flerumettede fettsyrer 0,1 g 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
C18:2n-6 0,06 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:3n-3 0,01 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:3n-3 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:3n-6 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:4n-3 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:4n-6 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:5n-3 (EPA) 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C22:5n-3 (DPA) 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C22:6n-3 (DHA) 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Omega-3 0,02 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Omega-6 0,07 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Kolesterol 9 mg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Karbohydrat 3,7 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 20 Vurdert verdi.
Mono- og disakkarider 3,7 g 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Sukker, tilsatt 0 g 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Kostfiber 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Protein 3,3 g 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Salt 0,1 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 34 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 32 µg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Beta-karoten 22 µg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Vitamin D 0 µg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Vitamin E 0,1 alfa-TE 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Tiamin 0 mg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Riboflavin 0,1 mg 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Niacin 0,1 mg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Vitamin B6 0,04 mg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Folat 16 µg 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Vitamin B12 0 µg 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Vitamin C 0 mg 20 Vurdert verdi.
Kalsium 120 mg 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Jern 0,1 mg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Natrium 37 mg 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Kalium 170 mg 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Magnesium 12 mg 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Sink 0,4 mg 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Selen 2 µg 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Kopper 0 mg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Fosfor 99 mg 111b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi
Jod 14,8 µg 325 Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0101 Cultured milk product (US CFR)
A0783 Fermented milk product (EUROFIR)
B1201 Cow
C0235 Milk
E0139 Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0018 Partially heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0107 Lactic acid-other agent fermented
H0306 Homogenized or emulsified
J0131 Preserved by chilling
J0135 Pasteurized by heat
K0003 No packing medium used
M0146 Paperboard container with plastic liner
M0213 Box
M0343 Paperboard container, surface treated inside
N0017 Polyethylene
P0024 Human consumer, no age specification
R0316 Norway
Z0112 Food industry prepared

Matvaregrupper