Hopp til innhold

Selbu blå, ost

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 41 g 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Kilojoule 1735 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 420 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 40 g 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Mettede fettsyrer 26 g 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
C12:0 1,32 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C14:0 4 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C16:0 10,53 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:0 4,19 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Trans-umettede fettsyrer 0,9 g 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Cis-enumettede fettsyrer 9 g 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
C16:1 sum 0,52 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:1 sum 8,02 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Cis-flerumettede fettsyrer 1 g 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
C18:2n-6 0,64 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:3n-3 0,16 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:3n-3 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:3n-6 0,02 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:4n-3 0,01 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:4n-6 0,03 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:5n-3 (EPA) 0,02 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C22:5n-3 (DPA) 0,02 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C22:6n-3 (DHA) 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Omega-3 0,23 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Omega-6 0,74 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Kolesterol 107 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Karbohydrat 0 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Mono- og disakkarider 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Sukker, tilsatt 0 g 20 Vurdert verdi.
Kostfiber 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Protein 15 g 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Salt 2,2 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 380 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 361 µg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Beta-karoten 235 µg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Vitamin D 0 µg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Vitamin E 1 alfa-TE 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Tiamin 0,05 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Riboflavin 0,27 mg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Niacin 0,9 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Vitamin B6 0,11 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Folat 42 µg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Vitamin B12 1,4 µg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Vitamin C 0 mg 20 Vurdert verdi.
Kalsium 440 mg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Jern 0,1 mg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Natrium 880 mg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Kalium 75 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Magnesium 19 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Sink 2,5 mg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Selen 9 µg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Kopper 0,02 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Fosfor 320 mg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Jod 37 µg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0314 Soft cheese (CODEX)
B1201 Cow
C0245 Curd
E0141 Cut into long pieces
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0253 Cured or aged
H0296 Cream added
H0298 Clotting enzyme added
H0330 Surface mold cured
H0331 Interior mold cured
J0104 Preserved by fermentation
J0131 Preserved by chilling
J0151 Ingredient preserved by heat treatment
K0003 No packing medium used
M0156 Paperboard container
M0190 Aluminum foil wrapper
N0024 Coating enamel
P0024 Human consumer, no age specification
R0316 Norway
Z0112 Food industry prepared

Matvaregrupper