Hopp til innhold

Normanna, ost

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 46 g 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Kilojoule 1393 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 336 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 28 g 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Mettede fettsyrer 18 g 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
C12:0 0,94 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C14:0 2,84 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C16:0 7,48 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:0 2,98 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Trans-umettede fettsyrer 0,6 g 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Cis-enumettede fettsyrer 6,3 g 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
C16:1 sum 0,37 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:1 sum 5,7 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Cis-flerumettede fettsyrer 0,7 g 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
C18:2n-6 0,45 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:3n-3 0,11 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:3n-3 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:3n-6 0,02 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:4n-3 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:4n-6 0,02 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:5n-3 (EPA) 0,01 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C22:5n-3 (DPA) 0,02 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C22:6n-3 (DHA) 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Omega-3 0,16 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Omega-6 0,53 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Kolesterol 75 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Karbohydrat 0 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Mono- og disakkarider 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Sukker, tilsatt 0 g 20 Vurdert verdi.
Kostfiber 0 g 60a Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
Protein 21 g 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Salt 3 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 267 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 253 µg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Beta-karoten 164 µg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Vitamin D 0 µg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Vitamin E 0,7 alfa-TE 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Tiamin 0,06 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Riboflavin 0,31 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Niacin 1,1 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Vitamin B6 0,12 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Folat 47 µg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Vitamin B12 1,5 µg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Vitamin C 0 mg 20 Vurdert verdi.
Kalsium 500 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Jern 0,1 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Natrium 1200 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Kalium 84 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Magnesium 21 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Sink 2,8 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Selen 10 µg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Kopper 0,02 mg 108a Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
Fosfor 360 mg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
Jod 42 µg 108b Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0312 Semihard cheese (CODEX)
A0313 Semisoft cheese (CODEX)
B1201 Cow
C0245 Curd
E0151 Solid
F0003 Not heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0331 Interior mold cured
H0457 Calcium chloride added (EC/CODEX)
J0104 Preserved by fermentation
J0109 Preserved by chemicals
J0131 Preserved by chilling
J0151 Ingredient preserved by heat treatment
K0003 No packing medium used
M0166 Plastic bag or pouch
N0017 Polyethylene
P0024 Human consumer, no age specification
R0316 Norway
Z0112 Food industry prepared

Matvaregrupper