Hopp til innhold

Raclette, ost

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 41 g 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Kilojoule 1481 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 357 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 27,9 g 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Mettede fettsyrer 16,7 g 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
C12:0 0,87 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C14:0 2,63 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C16:0 6,91 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:0 2,75 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Trans-umettede fettsyrer M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
Cis-enumettede fettsyrer 6,5 g 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
C16:1 sum 0,34 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:1 sum 5,27 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Cis-flerumettede fettsyrer 1,3 g 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
C18:2n-6 0,42 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C18:3n-3 0,1 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:3n-3 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:3n-6 0,02 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:4n-3 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:4n-6 0,02 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C20:5n-3 (EPA) 0,01 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C22:5n-3 (DPA) 0,02 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
C22:6n-3 (DHA) 0 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Omega-3 0,15 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Omega-6 0,49 g 109c Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
Kolesterol 84 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Karbohydrat 0 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 0 g 20 Vurdert verdi.
Mono- og disakkarider 0 g 20 Vurdert verdi.
Sukker, tilsatt 0 g 20 Vurdert verdi.
Kostfiber 0 g 20 Vurdert verdi.
Protein 26,4 g 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Salt 1,8 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 263 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 255 µg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Beta-karoten 100 µg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Vitamin D 0,2 µg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Vitamin E 0,7 alfa-TE 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Tiamin 0,01 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Riboflavin 0,22 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Niacin 0,2 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Vitamin B6 0,06 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Folat 49 µg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Vitamin B12 1,4 µg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Vitamin C 0 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Kalsium 671 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Jern 0,1 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Natrium 728 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Kalium 70 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Magnesium 27 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Sink 3,9 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Selen 8 µg 430a French Agency for Food, Environmental and Occupational Health safety. French food composition table - Ciqual 2012. Nettversjon, http://www.afssa.fr/TableCIQUAL/
Kopper 0,06 mg 430a French Agency for Food, Environmental and Occupational Health safety. French food composition table - Ciqual 2012. Nettversjon, http://www.afssa.fr/TableCIQUAL/
Fosfor 492 mg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
Jod 10,6 µg 480a Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0312 Semihard cheese (CODEX)
B1201 Cow
C0245 Curd
E0147 Whole, shape achieved by forming
F0001 Extent of heat treatment not known
G0003 Cooking method not applicable
H0298 Clotting enzyme added
H0327 Surface bacteria cured
H0328 Interior bacteria cured
J0104 Preserved by fermentation
J0131 Preserved by chilling
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvaregrupper