Hopp til innhold

Kokt laks med urtesaus, gulrot og poteter, Fjordland

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 73 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kilojoule 421 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 101 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 5,3 g 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
Mettede fettsyrer 1,3 g 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
C12:0 0,01 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C14:0 0,23 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C16:0 0,75 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:0 0,18 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Trans-umettede fettsyrer 0 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Cis-enumettede fettsyrer 2,2 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
C16:1 sum 0,26 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:1 sum 1,35 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Cis-flerumettede fettsyrer 1,8 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
C18:2n-6 0,37 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C18:3n-3 0,11 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:3n-3 0,01 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:3n-6 0,01 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:4n-3 0,07 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:4n-6 0,03 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C20:5n-3 (EPA) 0,34 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C22:5n-3 (DPA) 0,18 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
C22:6n-3 (DHA) 0,47 g 136 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
Omega-3 1,26 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Omega-6 0,46 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kolesterol 30 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Karbohydrat 6,3 g 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
Stivelse 5,6 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Mono- og disakkarider 1,6 g 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
Sukker, tilsatt 0 g 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kostfiber 1,3 g 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
Protein 6,3 g 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
Salt 0,7 g 124 Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 84 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 13 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Beta-karoten 859 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Vitamin D 3,5 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Vitamin E 0,7 alfa-TE 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Tiamin 0,09 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Riboflavin 0,08 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Niacin 3,4 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Vitamin B6 0,23 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Folat 13 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Vitamin B12 1,3 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Vitamin C 5 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kalsium 37 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Jern 0,3 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Natrium 276 mg 20 Vurdert verdi.
Kalium 412 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Magnesium 22 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Sink 0,4 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Selen 11 µg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Kopper 0,06 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Fosfor 117 mg 135 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
Jod 5,5 µg 325 Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0139 Multicomponent meal (US CFR)
A0804 Seafood dish (EUROFIR)
B1587 Atlantic salmon
C0268 Skeletal meat part, without bone, without skin
E0108 Physical state, shape or form, multiple
F0014 Fully heat-treated
G0040 Reheated by boil-in-bag
H0151 Spice or herb added
H0184 Milk added
H0212 Vegetable added
H0367 Salt added
J0131 Preserved by chilling
K0027 Vacuum-packed
M0145 Plastic boil-in-bag
M0208 Multicontainer package
N0036 Plastic
P0024 Human consumer, no age specification
R0316 Norway
Z0112 Food industry prepared

Matvaregrupper