Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 50,5 g
Fett: 29,3 g
Vann: 8 g
Protein: 6,1 g
Kostfiber: 6 g
Energiinnhold
Fett: 52 E%
Karbohydrat: 41 E%
Protein: 5 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 093 kJ (502 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett221a29,3 g51%
KarbohydratMI018150,5 g40%
Kostfiber221a6 g2%
Protein221a6,1 g4%
Alkohol500 g0%
VannMI01428 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33150 g
Sukkerarter3310,5 g
Sukker, tilsatt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E221a6,4 mg-ATE53 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)221a0,15 mg11 %
Vitamin B2 (riboflavin)221a0,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)221a4,6 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)221a0,62 mg34 %
Vitamin B9 (folat)221a37 µg11 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)221a16 mg15 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)221a9 mg0 %
Kalium (K)221a1 220 mg35 %
Natrium (Na)221a437 mg
Salt (NaCl)MI01201,1 g
Fosfor (P)221a127 mg19 %
Magnesium (Mg)221a69 mg23 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)221a1,3 mg11 %
Kobber (Cu)221a0,24 mg26 %
Sink (Zn)221a0,9 mg6 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0228Snack food (US CFR)
A0868Savoury snack (EUROFIR)
B1218Potato
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0100Divided into pieces, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0138Water removed
H0221Fat or oil added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
221a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2014-2015. Chips og salte nøtter. Publisert rapport (2015); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av chips og salte nøtter". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2022. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: