Hopp til innhold

Marsipan, 50 % mandler

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 3 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Kilojoule 2121 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 508 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 27,5 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Mettede fettsyrer 2,3 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
C12:0 0,02 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C14:0 0,13 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C16:0 3,46 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C18:0 2,82 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Trans-umettede fettsyrer M g 10 Manglende verdi, ukjent innhold.
Cis-enumettede fettsyrer 17 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
C16:1 sum 0,08 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C18:1 sum 14,1 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Cis-flerumettede fettsyrer 7 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
C18:2n-6 4,83 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C18:3n-3 0,02 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C20:3n-3 0,02 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C20:3n-6 0,02 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C20:4n-3 0,02 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C20:4n-6 0,02 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C20:5n-3 (EPA) 0,02 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C22:5n-3 (DPA) 0,02 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
C22:6n-3 (DHA) 0,02 g 207 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Omega-3 0 g 73c Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Omega-6 5 g 74c Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
Kolesterol 0 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Karbohydrat 52,7 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 1,3 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Mono- og disakkarider 51,4 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Sukker, tilsatt 49,3 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Kostfiber 3,5 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Protein 10,5 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Salt 0 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 0 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Beta-karoten 0 µg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Vitamin D 0 µg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Vitamin E 11,7 alfa-TE 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Tiamin 0,1 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Riboflavin 0,39 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Niacin 1,5 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Vitamin B6 0,07 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Folat 24 µg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Vitamin B12 0 µg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Vitamin C 0 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Kalsium 119 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Jern 1,5 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Natrium 10 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Kalium 388 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Magnesium 133 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Sink 1,6 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Selen 2 µg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Kopper 0,52 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Fosfor 271 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Jod M µg 10 Manglende verdi, ukjent innhold.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0204 Candy (US CFR)
A0838 Non-chocolate confectionery or other sugar product (EUROFIR)
B1272 Almond
C0132 Seed, skin removed, germ present
E0119 Semisolid with smooth consistency
F0018 Partially heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0158 Sucrose added
J0001 Preservation method not known
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0024 Human consumer, no age specification

Matvaregrupper