Hopp til innhold

Barnemat, middag, potet og lam, fra 6 mnd

Matvaretabellen - liste over næringsinnhold for valgte matvarer
Næringsstoff Mengde Enhet Ref. Beskrivelse
Spiselig del 100 % 0 Vurdert som 100 % spiselig (netto).
Vann 82 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Kilojoule 316 kJ 61a Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
Kilokalorier 75 kcal 61b Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
Fett 2,7 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Mettede fettsyrer 0,4 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
C12:0 0 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
C14:0 0,08 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
C16:0 0,54 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
C18:0 0,52 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
Trans-umettede fettsyrer 0 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Cis-enumettede fettsyrer 1,4 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
C16:1 sum 0,08 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
C18:1 sum 0,84 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
Cis-flerumettede fettsyrer 0,6 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
C18:2n-6 0,11 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
C18:3n-3 0,08 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
C20:3n-3 0 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
C20:3n-6 0 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
C20:4n-3 0 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
C20:4n-6 0 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
C20:5n-3 (EPA) 0 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
C22:5n-3 (DPA) 0 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
C22:6n-3 (DHA) 0 g 204 Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
Omega-3 0,08 g 73j Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 204: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
Omega-6 0,11 g 74j Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 204: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1996. Div. matvarer. Internt notat.
Kolesterol 6 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Karbohydrat 9,3 g 80 Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
Stivelse 7,2 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Mono- og disakkarider 2 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Sukker, tilsatt 0 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Kostfiber 1,3 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Protein 2,8 g 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Salt 0,1 g 83 Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
Alkohol 0 g 50 Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
Vitamin A 86 RAE 85 Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
Retinol 0 µg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Beta-karoten 1030 µg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Vitamin D 0 µg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Vitamin E 0,8 alfa-TE 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Tiamin 0,05 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Riboflavin 0,03 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Niacin 1,2 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Vitamin B6 0,08 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Folat 11 µg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Vitamin B12 0,1 µg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Vitamin C 7 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Kalsium 13 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Jern 0,5 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Natrium 30 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Kalium 282 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Magnesium 18 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Sink 0,5 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Selen 0 µg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Kopper 0,06 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Fosfor 48 mg 132 Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
Jod M µg 10 Manglende verdi, ukjent innhold.

Klassifisering

Langual-koding av matvaren
LanguaL Klassifisering
A0309 Dietary or therapeutic formulation (US CFR)
A0873 Food for infants (EUROFIR)
B1218 Potato
C0240 Root, tuber or bulb, without peel
E0144 Semisolid
F0014 Fully heat-treated
G0003 Cooking method not applicable
H0764 Lamb meat added
J0001 Preservation method not known
K0003 No packing medium used
M0001 Container or wrapping not known
N0001 Food contact surface not known
P0020 Infant or toddler food
Z0112 Food industry prepared

Matvarer i Spedbarnsmat

Matvaregrupper