Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 50,2 g
Protein: 19,9 g
Vann: 17 g
Kostfiber: 13 g
Fett: 0,5 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 65 E%
Protein: 26 E%
Kostfiber: 8 E%
Fett: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 312 kJ (310 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460g0,5 g1%
KarbohydratMI018150,2 g64%
Kostfiber460g13 g7%
Protein460g19,9 g25%
Alkohol500 g0%
VannMI014217 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03251 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03222 µg-RE0 %
Betakaroten2012 µg
Retinol500 µg
Vitamin D701G0 µg0 %
Vitamin E10
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460g0,46 mg35 %
Vitamin B2 (riboflavin)460g0,22 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)460g2,6 mg
NiacinekvivalenterMI04215,9 mg29 %
Vitamin B6 (pyridoksin)460g0,35 mg19 %
Vitamin B9 (folat)460g622 µg194 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460g0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460g66 mg5 %
Kalium (K)460g1 254 mg36 %
Natrium (Na)460g5 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460g381 mg59 %
Magnesium (Mg)460g127 mg42 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460g5 mg45 %
Kobber (Cu)460g1,09 mg121 %
Sink (Zn)460g5 mg35 %
Selen (Se)460g3 µg3 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0831Pulse or pulse product (EUROFIR)
B1110Adzuki bean
C0133Seed, skin present, germ present
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: