Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 50 g
Fett: 30,5 g
Protein: 19,1 g
Energiinnhold
Fett: 78 E%
Protein: 22 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 453 kJ (351 kcal)
  • Spiselig del: 90 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400e30,5 g77%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein400e19,1 g22%
Alkohol500 g0%
VannMI014250 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03253 300 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03223 300 µg-RE440 %
Betakaroten500 µg
Retinol400e3 300 µg
Vitamin D400e48 µg480 %
Vitamin E400e9 mg-ATE75 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400e0,18 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)400e0,31 mg19 %
Vitamin B3 (niacin)400e3,2 mg
NiacinekvivalenterMI04216,7 mg33 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0,18 mg10 %
Vitamin B9 (folat)400e29 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)400e4,3 µg107 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400e26 mg2 %
Kalium (K)400e214 mg6 %
Natrium (Na)400e583 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)400e183 mg28 %
Magnesium (Mg)400e10 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400e0,5 mg4 %
Kobber (Cu)400e0,09 mg10 %
Sink (Zn)400e3,5 mg25 %
Selen (Se)400e60 µg70 %
Jod (I)32540 µg28 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1278Eel
C0125Skeletal meat part, without bone or shell
E0151Solid
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0118Smoked by smoke infiltration
J0106Preserved by smoking
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73b
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
74b
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: