Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 75,7 g
Vann: 12 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 3,3 g
Fett: 0,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 90 E%
Kostfiber: 4 E%
Protein: 4 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 429 kJ (337 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett410f0,6 g1%
KarbohydratMI018175,7 g90%
Kostfiber450d8 g4%
Protein450d3,3 g3%
Alkohol500 g0%
VannMI014212 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse450d0 g
Sukkerarter450d75,7 g
Sukker, tilsatt960 g
Sukker, fritt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032510 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032220 µg-RE2 %
Betakaroten450d120 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E450d0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)410f0,28 mg21 %
Vitamin B2 (riboflavin)450d0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)450d1,5 mg
NiacinekvivalenterMI04212,1 mg10 %
Vitamin B6 (pyridoksin)410f0,51 mg28 %
Vitamin B9 (folat)450d0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450d0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450d96 mg8 %
Kalium (K)450d807 mg23 %
Natrium (Na)450d0 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450d41 mg6 %
Magnesium (Mg)450d72 mg24 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450d1,1 mg10 %
Kobber (Cu)450d0,6 mg66 %
Sink (Zn)450d0,7 mg5 %
Selen (Se)450d0 µg0 %
Jod (I)450d0 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0834Processed fruit product (EUROFIR)
B1484Pineapple
C0139Fruit, peel present, core, pit or seed removed
E0152Divided into pieces
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
96
Verdien er beregnet fra andre verdier for samme matvare
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
410f
Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 20 (2019). Nettversjon, www.fineli.fi
450d
Food Databanks National Capability (2021). Food Databanks National Capability (FDNC) extended dataset based on PHE’s McCance and Widdowson’s Composition of Foods Integrated Dataset. Nettversjon, quadram.ac.uk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: