Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 91 g
Karbohydrat: 8,1 g
Protein: 0,6 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 89 E%
Protein: 7 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 155 kJ (37 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI02320,2 g4%
KarbohydratMI01818,1 g88%
KostfiberMI02320 g0%
Protein450d0,6 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI014291 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse450d0 g
Sukkerarter450d8,1 g
Sukker, tilsatt701G0 g
Sukker, fritt3318,1 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03255 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03229 µg-RE1 %
Betakaroten450d55 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E450d0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450d0,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)450d0,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)450d0,2 mg
NiacinekvivalenterMI04210,3 mg1 %
Vitamin B6 (pyridoksin)450d0,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)450d28 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450d48 mg45 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450d12 mg1 %
Kalium (K)450d180 mg5 %
Natrium (Na)450d2 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450d22 mg3 %
Magnesium (Mg)450d12 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450d0,3 mg2 %
Kobber (Cu)450d0 mg0 %
Sink (Zn)450d0 mg0 %
Selen (Se)450d0 µg0 %
Jod (I)450d1 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0127Fruit juice (US CFR)
A0841Juice or nectar (EUROFIR)
B1339Orange
C0300Juice
E0109Liquid, low viscosity
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450d
Food Databanks National Capability (2021). Food Databanks National Capability (FDNC) extended dataset based on PHE’s McCance and Widdowson’s Composition of Foods Integrated Dataset. Nettversjon, quadram.ac.uk
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: