Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 90 g
Karbohydrat: 9,6 g
Protein: 0,6 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 90 E%
Protein: 6 E%
Fett: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 181 kJ (43 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett104d0,2 g4%
KarbohydratMI01819,6 g90%
Kostfiber6130 g0%
Protein6130,6 g5%
Alkohol500 g0%
VannMI014290 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03253 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03226 µg-RE0 %
Betakaroten450d40 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E450c0,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6130,33 mg25 %
Vitamin B2 (riboflavin)6130,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)6130,4 mg
NiacinekvivalenterMI04210,5 mg2 %
Vitamin B6 (pyridoksin)6130,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)61332 µg10 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)61331 mg29 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61312 mg1 %
Kalium (K)613164 mg4 %
Natrium (Na)6133 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)61316 mg2 %
Magnesium (Mg)61310 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6130,1 mg0 %
Kobber (Cu)6130,03 mg3 %
Sink (Zn)6130,1 mg0 %
Selen (Se)6130 µg0 %
Jod (I)6131 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0127Fruit juice (US CFR)
A0841Juice or nectar (EUROFIR)
B1339Orange
C0300Juice
E0109Liquid, low viscosity
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
104d
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
450d
Food Databanks National Capability (2021). Food Databanks National Capability (FDNC) extended dataset based on PHE’s McCance and Widdowson’s Composition of Foods Integrated Dataset. Nettversjon, quadram.ac.uk
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
613
Department of Health. Nutrient analysis of fruit and vegetables. Summary report. Department of Health, London, 2013. Nettversjon, assets.publishing.service.gov.uk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: