Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 87 g
Karbohydrat: 7,6 g
Kostfiber: 3 g
Protein: 0,9 g
Fett: 0,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 66 E%
Fett: 13 E%
Kostfiber: 12 E%
Protein: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 198 kJ (47 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6170,7 g13%
KarbohydratMI01817,6 g66%
Kostfiber6173 g12%
Protein6170,9 g7%
Alkohol500 g0%
VannMI014287 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse6170 g
SukkerarterMI05127,6 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03254 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03227 µg-RE0 %
Betakaroten61742 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6171,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6170,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)6170,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)6170,3 mg
NiacinekvivalenterMI04210,5 mg2 %
Vitamin B6 (pyridoksin)6170,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)61728 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)61749 mg46 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61724 mg2 %
Kalium (K)617190 mg5 %
Natrium (Na)6170 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)61722 mg3 %
Magnesium (Mg)61714 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6170,4 mg3 %
Kobber (Cu)6170,05 mg5 %
Sink (Zn)6170,1 mg0 %
Selen (Se)6170 µg0 %
Jod (I)6170 µg0 %

Klassifisering

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
617
Jacobsen, J., Danielsen, M., Poulsen, A., Trolle, E. Næringsstofindhold i frosne frugter og grøntsager. DTU Fødevareinstitutet, 2023. Nettversjon, www.food.dtu.dk
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI0512
Sugar calculated as the sum of individual mono- and disaccharides (SUGAR[g] = ARAS[g] + FRUS[g] + GALS[g] + GLUS[g] + MANS[g] + RIBS[g] + XYLS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g] + TRES[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: