Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 84 g
Karbohydrat: 12,5 g
Kostfiber: 3 g
Fett: 0,3 g
Protein: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 84 E%
Kostfiber: 9 E%
Fett: 4 E%
Protein: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 255 kJ (61 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett410f0,3 g4%
KarbohydratMI018112,5 g84%
Kostfiber410f3 g9%
Protein410f0,3 g2%
Alkohol500 g0%
VannMI014284 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310,1 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO12,4 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03254 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03227 µg-RE0 %
Betakaroten2047 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E410f1,9 mg-ATE15 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)410f0,13 mg10 %
Vitamin B2 (riboflavin)410f0,01 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)410f0,4 mg
NiacinekvivalenterMI04210,5 mg2 %
Vitamin B6 (pyridoksin)410f0,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)410f11 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)410f16 mg15 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)410f7 mg0 %
Kalium (K)410f71 mg2 %
Natrium (Na)410f1 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)410f10 mg1 %
Magnesium (Mg)410f5 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)410f0,8 mg7 %
Kobber (Cu)300,11 mg12 %
Sink (Zn)60a0 mg0 %
Selen (Se)410f10 µg11 %
Jod (I)410f1 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0833Fruit or fruit product (EUROFIR)
B1491Blueberry
C0140Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
410f
Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 20 (2019). Nettversjon, www.fineli.fi
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: