Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 36 g
Karbohydrat: 35,7 g
Protein: 14,5 g
Fett: 11,4 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 47 E%
Fett: 33 E%
Protein: 19 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 295 kJ (308 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000211,4 g32%
KarbohydratMI018135,7 g47%
KostfiberMI00022 g1%
ProteinMI000214,5 g19%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014236 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032517 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032220 µg-RE2 %
BetakarotenMI000230 µg
RetinolMI000215 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00021,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,2 mg
NiacinekvivalenterMI00025,6 mg27 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,14 mg7 %
Vitamin B9 (folat)MI000215 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,8 µg20 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00021 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000249 mg4 %
Kalium (K)MI0002193 mg5 %
Natrium (Na)MI0002341 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)MI0002118 mg18 %
Magnesium (Mg)MI000226 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00022,1 mg19 %
Kobber (Cu)MI00020,02 mg2 %
Sink (Zn)MI00022,8 mg20 %
Selen (Se)MI000210 µg11 %
Jod (I)MI00022 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0103Pastry, unsweetened, filled (US CFR)
A0861Prepared food product (EUROFIR)
B3507Common wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0004Cooked by dry heat
H0349Onion added
H0763Beef added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0110Restaurant prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: