Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 42 g
Karbohydrat: 41,7 g
Fett: 7,3 g
Protein: 5,9 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 64 E%
Fett: 24 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 102 kJ (262 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00027,3 g24%
KarbohydratMI018141,7 g64%
KostfiberMI00023 g2%
ProteinMI00025,9 g9%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014242 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032510 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032211 µg-RE1 %
BetakarotenMI000211 µg
RetinolMI000210 µg
Vitamin DMI00020,2 µg2 %
Vitamin EMI00020,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,4 mg
NiacinekvivalenterMI00022,6 mg12 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000218 µg5 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00024 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000249 mg4 %
Kalium (K)MI0002268 mg7 %
Natrium (Na)MI0002162 mg
Salt (NaCl)MI01200,4 g
Fosfor (P)MI000283 mg12 %
Magnesium (Mg)MI000230 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,3 mg11 %
Kobber (Cu)MI00020,06 mg6 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI00026 µg7 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0103Pastry, unsweetened, filled (US CFR)
A0861Prepared food product (EUROFIR)
B3507Common wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0004Cooked by dry heat
H0212Vegetable added
H0349Onion added
H0763Beef added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0110Restaurant prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: