Brød, 50 % sammalt mel, vann, hjemmebakt

Energi i 100 g

992 kJ (234 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 43,7 g
Vann: 40 g
Protein: 9 g
Kostfiber: 6 g
Fett: 1,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 75 E%
Protein: 15 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 992 kJ (234 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00021,2 g4%
KarbohydratMI018143,7 g75%
KostfiberMI00026 g4%
ProteinMI00029 g15%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014240 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,27 mg20 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)MI00022,2 mg
NiacinekvivalenterMI00023,8 mg18 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)MI000227 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000220 mg1 %
Kalium (K)MI0002224 mg6 %
Natrium (Na)MI0002119 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)MI0002154 mg24 %
Magnesium (Mg)MI000251 mg17 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,6 mg14 %
Kobber (Cu)MI00020,17 mg18 %
Sink (Zn)MI00021,3 mg9 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00020 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0133Seed, skin present, germ present
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0256Carbohydrate fermented
H0319Wheat added
H0753Yeast added
J0003No preservation method used
K0003No packing medium used
M0003No container or wrapping used
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: