Brød, grovt, glutenfritt, Fria

Energi i 100 g

1 056 kJ (250 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 53 g
Vann: 38 g
Kostfiber: 6 g
Fett: 2,5 g
Protein: 0,9 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 85 E%
Fett: 9 E%
Kostfiber: 5 E%
Protein: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 056 kJ (250 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6122,5 g8%
KarbohydratMI018153 g85%
Kostfiber6126 g4%
Protein6120,9 g1%
Alkohol500 g0%
VannMI014238 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33146,2 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO6,8 g
Sukker, tilsatt3316,7 g
Sukker, fritt3316,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten1411 µg
Retinol1410 µg
Vitamin D1410 µg0 %
Vitamin E1410,5 mg-ATE4 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1410,24 mg18 %
Vitamin B2 (riboflavin)1410,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)1410,9 mg
NiacinekvivalenterMI04211,1 mg5 %
Vitamin B6 (pyridoksin)1410,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)14148 µg15 %
Vitamin B12 (kobalamin)1410 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)1410 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61242 mg3 %
Kalium (K)612169 mg4 %
Natrium (Na)612467 mg
Salt (NaCl)MI01201,2 g
Fosfor (P)61245 mg7 %
Magnesium (Mg)61212 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6121,7 mg15 %
Kobber (Cu)6120,03 mg3 %
Sink (Zn)6120,2 mg1 %
Selen (Se)6120 µg0 %
Jod (I)6120 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0022Heat-treated
G0005Baked or roasted
H0146Starch added
H0152Grain added
H0256Carbohydrate fermented
H0263Vegetable fat or oil added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0120Paper bag, sack or pouch
M0172Plastic container
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
P0174Gluten free claim or use
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
141
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2021).
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
612
Pastell, H., Kollander, B., Valsta, L., Järvinen, J. Are gluten-free products a healthier alternative? A pilot study on nutrients and heavy metals. Nordic Council of Ministers, 2021. Nettversjon, pub.norden.org
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: