Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 92 g
Karbohydrat: 5,7 g
Fett: 1,5 g
Protein: 0,9 g
Kostfiber: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 57 E%
Fett: 33 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 169 kJ (40 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1021,5 g32%
KarbohydratMI01815,7 g57%
Kostfiber114a0,2 g0%
Protein114a0,9 g9%
Alkohol500 g0%
VannMI014292 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3314,6 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO1,1 g
Sukker, tilsatt3310,3 g
Sukker, fritt3310,3 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)10
Vitamin A (RE)
Betakaroten200 µg
Retinol10
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E10
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)10
Vitamin B2 (riboflavin)10
Vitamin B3 (niacin)10
Niacinekvivalenter10
Vitamin B6 (pyridoksin)10
Vitamin B9 (folat)10
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)10
Kalium (K)10250 mg1 %
Natrium (Na)114a368 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)10
Magnesium (Mg)10
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)10
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)200 mg0 %
Selen (Se)200 µg0 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0286Gravy or sauce (US CFR)
A0862Savoury sauce (EUROFIR)
B1312Wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0149Liquid, low viscosity, with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0100Flavoring or spice extract or concentrate added
H0146Starch added
H0151Spice or herb added
H0259Rehydrated
H0263Vegetable fat or oil added
H0349Onion added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: