Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 31 g
Karbohydrat: 30,3 g
Fett: 27 g
Protein: 11,3 g
Energiinnhold
Fett: 59 E%
Karbohydrat: 30 E%
Protein: 11 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 707 kJ (410 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a27 g58%
KarbohydratMI018130,3 g30%
Kostfiber114a0 g0%
Protein114a11,3 g11%
Alkohol500 g0%
VannMI014231 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse114a0 g
Sukkerarter114a30,3 g
Sukker, tilsatt114a0 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325280 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322287 µg-RE38 %
Betakaroten114a91 µg
Retinol114a272 µg
Vitamin D10
Vitamin E114a0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,16 mg12 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a1,18 mg73 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,2 mg
NiacinekvivalenterMI04212,8 mg13 %
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)114a28 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a1,3 µg32 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a518 mg45 %
Kalium (K)114a1 444 mg42 %
Natrium (Na)114a323 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)114a620 mg96 %
Magnesium (Mg)114a82 mg27 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,2 mg1 %
Kobber (Cu)114a0,02 mg2 %
Sink (Zn)114a1,1 mg7 %
Selen (Se)114a8 µg9 %
Jod (I)114a202 µg144 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0115Cheese or cheese product (US CFR)
A0784Cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0244Whey
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0184Milk added
H0296Cream added
J0131Preserved by chilling
J0135Pasteurized by heat
K0003No packing medium used
M0186Plastic container, flexible or film
N0017Polyethylene
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: