Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 70 g
Protein: 17 g
Karbohydrat: 9 g
Fett: 4,5 g
Energiinnhold
Protein: 47 E%
Fett: 27 E%
Karbohydrat: 25 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 609 kJ (145 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a4,5 g27%
KarbohydratMI01819 g25%
Kostfiber114a0 g0%
Protein114a17 g47%
Alkohol500 g0%
VannMI014270 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol200 µg
Vitamin D60a0 µg0 %
Vitamin E10
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)1020,15 mg11 %
Vitamin B2 (riboflavin)1000,9 mg56 %
Vitamin B3 (niacin)10
Niacinekvivalenter10
Vitamin B6 (pyridoksin)10
Vitamin B9 (folat)10
Vitamin B12 (kobalamin)200 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)200 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)10040 mg3 %
Kalium (K)1001 500 mg44 %
Natrium (Na)114a22 000 mg
Salt (NaCl)MI012055 g
Fosfor (P)10
Magnesium (Mg)102120 mg40 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)1001,1 mg10 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)1021,6 mg11 %
Selen (Se)10
Jod (I)325390 µg278 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0105Dressing, condiment, gravy or sauce (US CFR)
A0856Seasoning or extract (EUROFIR)
B1452Soybean
C0236Protein extract, concentrate or isolate
E0106Finely ground
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0100Flavoring or spice extract or concentrate added
H0138Water removed
H0151Spice or herb added
H0367Salt added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73g
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 400e: Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
74g
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 400e: Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, www7.slv.se
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: