Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 51 g
Karbohydrat: 26,6 g
Protein: 11,9 g
Fett: 8,3 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 46 E%
Fett: 31 E%
Protein: 21 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 979 kJ (233 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00028,3 g31%
KarbohydratMI018126,6 g46%
KostfiberMI00022 g1%
ProteinMI000211,9 g20%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014251 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032529 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032233 µg-RE4 %
BetakarotenMI000256 µg
RetinolMI000224 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,22 mg16 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,5 mg
NiacinekvivalenterMI00024,1 mg20 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000232 µg10 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00022 mg1 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI0002159 mg13 %
Kalium (K)MI0002168 mg4 %
Natrium (Na)MI0002389 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)MI0002186 mg29 %
Magnesium (Mg)MI000225 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,09 mg10 %
Sink (Zn)MI00021,7 mg12 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00026 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0100Pie, unsweetened, or pizza (US CFR)
A1296Pie, unsweetened, or pizza (EUROFIR)
B3507Common wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0143Cheese added
H0191Meat added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0110Restaurant prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: