Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 43 g
Fett: 32 g
Protein: 25 g
Karbohydrat: 0,3 g
Energiinnhold
Fett: 73 E%
Protein: 26 E%
Karbohydrat: 0 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 614 kJ (389 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a32 g73%
KarbohydratMI01810,3 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein114a25 g26%
Alkohol500 g0%
VannMI014243 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325376 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322387 µg-RE51 %
Betakaroten450c141 µg
Retinol450c364 µg
Vitamin D450c0,3 µg3 %
Vitamin E114a0,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,28 mg17 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04215,9 mg29 %
Vitamin B6 (pyridoksin)450c0,15 mg8 %
Vitamin B9 (folat)450c31 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)450c2,4 µg60 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a660 mg57 %
Kalium (K)114a70 mg2 %
Natrium (Na)114a800 mg
Salt (NaCl)MI01202 g
Fosfor (P)114a445 mg69 %
Magnesium (Mg)114a24 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,2 mg1 %
Kobber (Cu)114a0,04 mg4 %
Sink (Zn)114a3,4 mg24 %
Selen (Se)450c6 µg7 %
Jod (I)114a30 µg21 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0311Hard cheese (CODEX)
A0785Cured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0245Curd
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0298Clotting enzyme added
J0104Preserved by fermentation
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0184Plastic container, rigid or semirigid
N0017Polyethylene
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: